4 lucruri la care să renunți înainte de 2019

Luna decembrie este întotdeauna un moment bun să tragem linie și să vedem cum a fost anul care se apropie de final. E perioada când facem planuri de viitor, ne propunem obiective ambițioase sau pur și simplu amânăm ce n-am reușit să îndeplinim până acum.

Înainte să-ți stabilești noi dorințe și direcții de acțiune pentru următoarele luni, n-ar fi rău să renunți la câteva categorii de lucruri și obiceiuri, pentru a-ți ușura “bagajul”. Sănătatea ta mentală și fizică va avea de câștigat!

Cosmeticele expirate

cosmetice expirate

Dacă ești pasionată de cosmetice și îți place să te machiezi, probabil că ai adunat acasă o mulțume de produse de îngrijire și make-up, unele pe care le folosești zilnic, altele pe care poate nici măcar nu le-ai deschis.

Scoate-ți toate cosmeticele la lumină și vezi care e starea lor, pentru a le arunca pe cele expirate. Nu doar că acestea și-au pierdut calitatea și proprietățile, ci îți pot provoca chiar iritații pe piele, mai ales dacă le folosești în zone sensibile, cum ar fi cea a ochilor. Dacă produsul respectiv nu mai are eticheta cu termenul de valabilitate, iată câteva durate de viață aproximative, valabile pentru majoritatea cosmeticelor, indiferent de brand:

  • Cremă hidratantă – 6 -12 luni de la deschidere
  • Anticearcăn și fond de ten – 6 -12 luni de la deschidere
  • Mascara – 3 – 6 luni de la deschidere
  • Ruj – 12 luni de la deschidere
  • Cosmeticele sub forma de pudră – 12 – 24 luni de la deschidere

Acordă mare atenție locului unde ții cosmeticele. Dacă le depozitezi în baie, unde sunt expuse frecvent la umezeală, riști să se deterioreze chiar mai repede.

Citește în acest articol despre cum să faci ordine la cosmetice, pentru a rămâne doar cu produsele care îți aduc bucurie și îți pun în valoare frumusețea.

ordineHaine pe care nu le mai îmbraci

Fiecare dintre noi avem o serie de accesorii sau obiecte de îmbrăcăminte pe care le păstrăm “În caz că…”. De cele mai multe ori, situația așteptată nu mai vine niciodată, însă aceste haine ocupă mult spațiu și ne dau senzația că avem o grămadă de lucruri, dar totuși nimic de îmbrăcat.

Profită de finalul de an pentru a face curățenie în dulap și renunță la ce nu mai porți. Mai ales dacă ai și uitat de obiectul respectiv și nu i-ai simțit lipsa, iar acum constați că nu-ți place deloc, poate altcineva s-ar bucura de el și l-ar folosi mai des.

Dacă ai haine pe care știi sigur că nu le vei mai îmbrăca, dar le păstrezi din motive sentimentale, cel mai bine este să le separi de restul obiectelor vestimentare pe care le porți constant. Până la urmă, acestea sunt un fel de suveniruri, putem considera că au ieșit din categoria hainelor, deci nu au de ce să-ți aglomereze dulapul. Ca să economisești spațiu, poți păstra doar o bucată din ele, le poți refolosi în mod creativ sau le poți fotografia, pentru ca apoi să le dăruiești fără părere de rău.

Așteptările nerealiste

Un aspect mai abstract, însă de luat în calcul când vine vorba de renunțări: așteptările pe care le avem de la noi sau de la ceilalți oameni, de multe ori nerealiste sau nepotrivite. Vrem ca prietenii să-și facă mai mult timp pentru noi, ca șeful să fie mereu înțelegător sau partenerul să ne înțeleagă în orice situație, însă noi nu suntem dispuși să contribuim cu nimic.

Înainte de începutul unui nou an, renunță să ai așteptări exagerate de la cei din jurul tău și asumă-ți responsabilitatea pentru fericirea și starea ta de bine. În loc să-i învinuiești pentru ceea ce fac sau nu fac, vezi cum poți acționa tu astfel încât să fie bine. Nu te bloca în a arăta cu degetul problemele, ci concentrează-te mai departe pe soluții.

Stabilește-ți obiective realiste, raportate la situația ta personală, nu la ce fac/ cum sunt alții. De exemplu, nu-ți propune să economisești peste noapte o sumă foarte mare, dacă știi că îți place să cheltuiești, ci începe cu pași mici. La fel, să treci la un stil de viață sănătos în 3 zile, după ce până acum n-ai acordat deloc atenție acestui aspect, nu este realist. Ai răbdare cu tine.

Paginile de social media care nu-ți aduc valoare

Trăim într-o lume digitalizată, unde rețelele sociale ne îmbie cu tot felul de evenimente, produse, știri, pisici, citate motivaționale, fotografii prelucrate și câte și mai câte… Din păcate, nu întotdeauna această abundență informațională ne aduce valoare.

În plus, riscăm să ne pierdem simțul obiectivității și credem că ce vedem în social media este realitatea. De fapt, este doar o selecție pur subiectivă, filtrată prin prisma conturilor pe care le urmărim. Însă controlul se află la noi, deoarece putem alege ce pagini/ persoane urmărim și pe care nu.

În prag de sărbătoare, când toți postează case perfecte cu decoruri feerice, familii minunate și cadouri de lux, fă un detox în lista ta de prieteni din rețelele sociale. Nu-ți fie teamă să spui “nu” și dă Unfollow, Unfriend sau Unlike dacă simți că nu rezonezi cu respectivele conturi.

4 lucruri la care să renunți înainte de 2019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Înscrie-te la newsletterul nostru!