content="5531620e971c4817a082731e58bc8601"/>

Totul despe noile deodorante naturale zero waste de la Avril

Totul despe noile deodorante naturale zero waste de la Avril

Recent Avril a lansat doua formule de deodorante naturale tip crema: un deodorant parfumat cu uleiuri esentiale (menta & eucalipt) si un deodorat fara parfum, special pentru pielea sensibila. Ambele formule sunt pe baza de ingrediente 100% naturale, cu un procent de 66% ingrediente provenite din agricultura ecologica. 

 

Cum au "luat nastere" cele doua deodorante naturale crema Avril?


Unul dintre obiectivele principale Avril este sa reduca impactul negativ asupra mediului prin reducerea deseurilor si evitarea folosirii plasticului. Astfel au "luat nastere" cele doua dedorante naturale zero waste Avril. Ideea care a stat la baza conceptului zero waste a fost de a crea un deodorant solid in ambalaj din aluminiu. De ce aceasta alegere? Fomula solida este compacta si nu contine apa, astfel incat se folosesc mai putine ingrediente si se mobilizeaza mai putine resurse. Aluminiul este un material reciclabil de mai multe ori decat plasticul. In plus, recipientul ar putea fi refolosit pentru organizarea diferitelor obiecte mici (nasturi, ace etc.).

 

Care este diferenta dintre un deodorant si un antiperspirant?

 

In niciun caz nu trebuie confundat un deodorant cu un antiperspirant. Un deodorant are rolul de a impiedica formarea bacteriilor in zona axilei, bacterii care sunt cauza mirosurilor neplacute. Un antiperspirant, pe de alta parte, actioneaza ca o bariera impotriva transpiratiei prin blocarea porilor, ceea ce nu este un lucru tocmai bun. Transpiratia este un fenomen natural cu rol de reglare a temperaturii corpului si de eliminare a toxinelor din organism. Un deodorant nu va impiedica procesul natural de transpiratie, ci doar va elimina bacteriille care provoaca mirosul neplacut in zona axilei. Deodorantele naturale crema Avril au in formula lor bicarbonat de sodiu cu rol de absorbtie a umezelii, cu proprietati antibacteriene si de neutratlizare a pH-ului. 

 

Cum ne adaptam la acest nou tip de textura crema?

 

Noutatea consta in gestul de aplicare. Se ia pur si simplu o cantitate mica de produs cu ajutorul degetelor si se aplica pe piele, asa cum se aplica o crema sau lotiune de corp. In contact cu degetele, textura deodorantului se transforma din solida in lichida, iar aplicarea devine foarte usoara. Dupa aplicare, mainile se spala. Se aplica in fiecare zi, de cate ori este necesar. 

 

Pentru ce tip de pielea sunt potrivite deodorantele naturale crema Avril?

 

Deodorantul natural crema Avril este potrivit pentru toate tipurile de piele. Sunt doua variante, cea cu uleiuri esentiale si cea fara parfum, pentru pielea foarte sensibila. Nu se recomanda aplicarea deodorantului pe pielea iritata sau ranita. Pentru femeile insarcinate, recomandam deodorantul natural crema cu ulei de cocos, Avril, deoarece uleiurile esentiale, chiar daca sunt extrase din plante, pot dauna sarcinii. Sunt unele plante care provoaca contractii si trebuie evitate pe cat posibil in timpul sarcinii.

 

Care sunt avantajele unui deodorant crema fata de un deodorant roll-on sau spray?

 

Avantajele din punct de vedere ecologic ale deodorantului crema sunt:

  • Formula simpla (cateva ingrediente) fara continut de apa permite utilizarea unui numar mult mai mic de resurse.

  • Produ economic: o cantitate mica de produs este suficienta pentru un timp indelungat, deoarece este un produs foarte eficient si compact.

  • Ambalaj din aluminiu, un material care se recicleaza de mai multe ori decat plasticul fara a-i fi afectate proprietatile, este mai usor decat sticla si mai rezistent decat cartonul. Filiera de reciclarea a aluminiului este foarte dezvoltata, ceea ce este un atu!

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!