Uleiul de migdale nu este doar un aliment delicios, ci şi un produs de îngrijire cu o mulţime de avantaje, o alternativă perfectă la cosmeticele clasice, de multe ori pline de substanţe nocive pentru organism. Dacă nu mai doreşti sa etajera cu tot felul de creme şi loţiuni pentru fiecare ritual de frumuseţe, multifuncţionalul ulei de migdale este alegerea potrivită.
Uleiurile din plante au fost utilizate de-a lungul istoriei datorită multiplelor beneficii, fiind integrate în alimentație, cosmetică și produse farmaceutice. Proprietăților lor încep să fie recunoscute atât pentru efectele în combaterea bolilor de piele, cât și în restaurarea echilibrului cutanat (homeostază).
Uleiul de migdale de calitate se obţine prin presarea la rece a migdalelor dulci, păstrându-se astfel nealterate toate caracteristicile naturale ale acestora. Conţine acizi grași, vitamine (mai ales B şi E), proteine şi săruri minerale (calciu, magneziu, fier, zinc etc). Este potrivit pentru toate tipurile de piele, chiar şi pentru zonele mai sensibile, fiind un alint pentru fiecare parte a corpului. Concret, iată care sunt beneficiile şi întrebuinţările sale.
DE CE SĂ FOLOSEȘTI ULEI DE MIGDALE DULCI?
- Regenerează, revitalizează pielea și îi reface PH-ul, lăsând-o relaxată și netedă. Este eficient în tratarea acneei, dar şi a iritațiilor provocate de pojar, varicelă sau arsuri.
- Are o acțiune emolientă şi hidratează în profunzime chiar și cele mai aspre tipuri de piele.
- Înlocuiește cu succes cremele hidratante care pot conține ingrediente periculoase pentru sănătate. Masează pielea circular cu un pic de ulei de migdale dulci după duş, pentru un răsfăţ olfactiv şi tactil.
- Ca demachiant, lasă pielea sănătoasă şi frumoasă, eliminând impuritățile. Poate înlătura chiar şi mascara rezistentă la apă. Se pun pe un disc demachiant cateva picături de ulei de migdale şi se tamponează uşor pielea. Daca aveţi pielea grasă, nu este recomandat sa folosiţi frecvent această metodă.
- Din uleiul de migdale amestecat cu zahăr sau sare rezulta un scrub natural pentru faţă. Frecaţi uşor acest mix pe ten până când se simte neted, evitând zona delicată din jurul ochilor. Clăteşte bine cu apă călduţă.
- Luptă împotriva vergeturilor, îmbunătăţind circulaţia sângelui. Pune câteva picături de ulei pe piele şi masează uşor. Pentru rezultate optime se recomandă aplicarea de două ori pe zi.
- Utilizat dupa epilarea cu ceară, elimina reziduurile, calmează durerile şi previne iritaţiile.
- Are un efect calmant asupra persoanelor cu alergii şi inflamaţii ale pielii. Rănile mici, pielea crăpată şi alte afecţiuni minore ale pielii pot fi tratate cu ulei de migdale.
- Este benefic în tratamentul părului foarte uscat, rebel sau fragilizat din cauza soarelui. Uleiul se aplică pe părul umezit înainte de a se folosi şampon şi se lasă sa acţioneze 30 de minute, apoi se clăteşte. Părul va fi mai moale şi strălucitor şi vei preveni astfel caderea lui. Dacă părul tău e gras, aplică uleiul de migdale doar la vârfuri.
- Împotriva frigului, aplică pe buze un strat subţire de ulei de migdale pentru o hidratare blândă.
- Este un aliat de nadejde al viitoarelor mămici. Folosit constant pe durata sarcinii pentru masat burtica, previne vergeturile, iar pe timpul alăptarii, când sânii ar putea avea nevoie de o hidratare suplimentară, uleiul de migdale hrăneşte zona, fără a avea contraindicaţii.
- Un masaj uşor cu ulei de migdale va face plăcere oricărui bebeluş. Eventualele iritaţii de la scutec pot fi de asemenea ameliorate prin folosirea sa.
- Utilizat ca atare sau amestecat cu alte tipuri de ulei, ca cel de ricin, uleiul de migdale dulci, înmoaie cuticulele şi face ca unghiile sa crească sănătoase şi puternice.
- Are calităţi anti-îmbătrânire, vitaminele din compoziţia sa acţionând pentru a intârzia apariţia ridurilor.
- Poate fi de ajutor pentru a atenua ochii umflaţi şi cearcanele. Seara, înainte de culcare, aplică una sau doua picături de ulei de piele de migdale în jurul ochilor şi masează uşor, folosind vârfurile degetelor.