Data de livrare: Luni, 25.09.2023
Reduceri de Cantitate | ||||
---|---|---|---|---|
De la | Discount | Pret / buc | Economisesti | |
2 buc | -5% | 33,25 Lei | 3,50 Lei | + |
3 buc | -10% | 31,50 Lei | 10,50 Lei | + |
Ulei de ricin virgin, presat la rece, Trio Verde
Uleiul de ricin virgin Trio Verde este unul dintre cele mai valoroase uleiuri vegetale. Desi este cunoscut si sub denumirea de ”ulei de castor” (castor oil), nu este extras din grasimea vreunui animal, asa cum sugereaza numele, ci este obtinut prin presarea la rece a semintelor plantei Ricinus Communis.
Este un lichid galbui folosit de secole in scopuri terapeutice. Bogat in acid ricinoleic, uleiul de ricin este unul dintre cele mai bune tratamente naturale pentru piele, par si unghii.
Continut: 200 ml
Ambalaj: recipient spray
Tara de origine: India
100% natural
Neprocesat termic
Testat dermatologic
Fabricat in Romania
Brand: Trio Verde
Tip de piele: Piele sensibila, Toate tipurile de piele, Piele mixta, Piele grasa, Piele uscata, Piele normala
Certificari si garantii: Vegan, Virgin, Presat la rece
Proprietati: Emolient, Hranitor, Fortifiant, Antibacterian, Antifungic
Forma/Textura: Lichida
Zona aplicare: Corp, Par, Fata, Unghii, Gene, Sprancene
Protejăm astfel beneficiile de înfrumusețare ale fiecărui ingredient și suntem în măsură să formulăm rețete cosmetice pentru îngrijirea pielii ce oferă rezultate.
Eficiența produselor noastre se bazează pe ingredientele obținute din agricultura sustenabilă, cultivate natural, unele organic. Aceast tip de agricultură permite un ritm natural de creștere a plantei pentru a asigura potențialul maxim. Angajamentul partenerilor noștri față de agricultura sustenabilă este important pentru noi, fiind parte integrantă din inițiativa noastră pentru protejarea mediului și promovarea responsabilității sociale cu privire la practicile fair-trade.
Termeni precum presat la rece, presat mecanic, distilat cu abur, nerafinat, virgin, organic sau crud se referă la metode de procesare, extracție și cultivare a planelor. fructelor și nucilor din care sunt extrase uleiurile și unturile vegetale, uleiurile esențiale și apele florale din gama de produse Trio Verde.
Acești termeni conferă multe informații privind calitatea și eficiența ingredientelor. Pentru a beneficia de calitatea produselor naturale trebuie să cunoști semnificația acestor termeni.
Virgin > Folosim termenul VIRGIN pentru a descrie un produs obținut printr-un proces de extracție la rece folosind un procedeu exclusiv mecanic, fără solvenți chimici, purificat prin mijloace fizice, fără a folosi un proces de rafinare chimică sau termică.
Crud > Folosim termenul CRUD pentru descrierea uleiurilor brute, care conțin impurități sau resturi de materie primă. Acestea au un aspect tulbure și o culoare specifică fructelor sau semințelor din care au fost obținute și un miros pregnant. Aceste impurități sau mirosuri pot fi eliminate doar printr-un proces de rafinare rezultând un produs mai plăcut la folosire, dar este posibil ca prin acest proces să fie alterată calitatea compușilor.
Organic > Folosim termenul ORGANIC pentru a descrie produse care provin din culturi sustenabile care nu folosesc substanțe chimice pentru a spori producția. Aceste substanțe alterează calitatea compușilor organici și au un efect negativ asupra sănătății umane. Culturile organice integrează practici biologice și mecanice care favorizează circuitul resurselor, promovează echilibrul ecologic și conservă biodiversitatea.
Ingredientele certificate organic nu conțin aditivi sintetici, cum ar fi pesticidele, îngrășămintele chimice și coloranții și nu au fost prelucrate prin utilizarea solvenților industriali, iradierii sau inginerie genetică.
Procesul de extracție face diferența critică de calitate între uleiurile care se găsesc adesea pe piața produselor naturale.
Distilarea prin aburi este un proces de separare folosit pentru purificarea sau izolarea materialelor sensibile la temperatură, cum ar fi compușii aromatici naturali.
Se adaugă abur sau apă în aparatul de distilare, scăzând punctele de fierbere ale compușilor. Scopul este de a încălzi și de a separa componentele la temperaturi sub punctul lor de descompunere. Avantajul distilării cu abur asupra distilării simple este acela că punctul de fierbere scăzut reduce descompunerea compușilor sensibili la temperatură. Decantarea sau împărțirea poate fi utilizată pentru a separa cele două straturi pentru a obține materialul organic purificat.
Presarea este metoda de extragere a uleiului cu o presiune mecanică și nu prin utilizarea unui proces de extracție chimică. Nu există reziduuri de solvenți (chimici) în ulei care au fost presate, rezultând un ulei mai curat, pur, în culori și arome mai puternice, naturale.
O presă de extruder este o mașină tip șurub, care presează semințe printr-o cavitate. Această mașină utilizează frecare și presiune continuă pentru a deplasa și comprima materia primă. Uleiul se scurge prin mici deschideri care nu permit să treacă și solidele sau fibrade semințe.
Ulterior, semințele presate sunt formate într-un tort întărit, care este scos din mașină. Presa nu aplică căldură însă, dacă sursa uleiului este o sămânță tare, forța de frecare în mașina de înaltă presiune poate crește temperatura uleiului în momentul extragerii. Presiunea implicată în presare creează căldură în intervalul de 60-90º C.
Presarea la rece este folosită în mod obișnuit pentru uleiurile sensibile la căldură. Acest tip de extracție folosește aceeași presă folosită și în procedeul de presare de tip mecanic dar aici se impune un sistem pentru controlul temperaturii.
Acest lucru atenuează efectele căldurii generate de presa mecanică, păstrând temperatura la un nivel constant, uleiul fiind expus la o temperatură sub 45ºC. Rezultatul final este un produs cu cel mai înalt nivel de aromă, culoare și bogăție nutrițională.
Cresterea rapida a parului si prevenirea firelor despicate
Remediu impotriva caderii parului
Combina o parte de ulei de ricin cu o parte de ulei de cocos sau ulei de masline. Aplica amestecul pe toata suprafata scalpului si pastreaza aceasta masca pe scalp cat mai mult posibil, eventual peste noapte.
Stralucirea parului
Folosind ulei de ricin, padoaba capilara va capata o doza extra de stralucire. Lumina va fi reflectata mult mai intens si, in acelasi timp, uleiul de ricin formeaza si o pelicula protectoare.
Il poti folosi in loc de balsam, incalzindu-l putin si clatindu-l dupa ce actioneaza cateva minute. Trebuie avuta grija cu dozajul, deoarece un exces de ulei de ricin poate face coafura sa para cu exces de sebum.
Tratarea ranilor si ulceratiilor cu ulei de ricin
Compusii puternici ai uleiului de ricin grabesc cicatrizarea si vindecarea ranilor. Pentru aceasta tratamentul consta in a pune un tampon de vata sau tifon imbibat in ulei si lasat pe rana sau ulceratie peste zi.
Tratarea petelor pigmentare cauzate de afectiuni ale ficatului:
Pentru a elimina petele cauzate de afectiuni hepatice se maseaza zilnic cu ulei de ricin zona afectata de aceste pete timp de 15-20 minute, pana la obtinerea coloratiei normale a pielii. Acest tratament ofera rezultate remarcabile in doar cateva saptamani.
Vindecarea negilor
Se maseaza cu ulei de ricin portiunea de piele de doua ori pe zi, cate un sfert de ora.
Curata porii si indeparteaza punctele negre
Pentru ten normal se face un amestec din 1⁄4 ulei de ricin si 3⁄4 ulei de jojoba, iar pentru ten gras, 1⁄3 ulei de ricin, 2⁄3 ulei de jojoba.
Tratament pentru cearcane
Inainte de a merge la culcare, se va unge zona din jurul ochilor cu o cantitate mica de ulei de ricin. Se va lasa uleiul de ricin sa actioneze peste noapte (acesta face minuni in timpul somnului).
Dupa trezire, zona se va spala cu apa din abundenta. Se va repeta procedura timp de mai multe zile.
Daca uleiul de ricin se va utiliza consecvent in fiecare seara inainte de culcare, cearcanele se vor diminua si pielea va capata un aspect mai tanar de-a lungul timpului.
Unghii puternice
Pentru cele care au unghii care se exfoliaza sau se rup usor, este indicat tratamentul cu ulei de ricin. Seara se curata de pe unghii lacul si se aplica ulei de ricin usor incalzit.
Se maseaza si se sta minim o ora cu uleiul pe unghii. Tratamentul ar trebui urmat minim doua luni pentru rezultate.
Gene mai lungi
Se aplica pe gene in fiecare seara inainte de culcare ulei de ricin, iar a doua zi de dimineata se spala cu grjia fata.
Poti folosi o periuta de la o mascara mai veche pentru a aplica uleiul pe gene, urmand ca dupa aproximativ o luna sa remarci rezultatele uimitoare.
Sprancene netede si uniforme
Uleiul de castor poate fi aplicat in fiecare seara, utilizand un betisor igienic sau o pensula/ perie de machiaj.
Uleiul de ricin te va ajuta in maxim o luna sa obtii sprancene netede si egale, favorizand cresterea firelor de par si egalizand forma sprancenelor tale.
INCI: Ricinus Communis Seed Oil
Pentru uz cosmetic.
Uleiul de ricin bogat in acid ricinoleic, este unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru piele, par si unghii. Foarte des folosit in ingrijirea parului, ajuta la stimularea cresterii si intarirea acestuia. Aplicat pe parul uscat si deteriorat, previne despicarea firelor de par, redandu-le stralucirea.
Depunem eforturi constante pentru ca informația din descrierea produsului să fie corectă și completă. Ambalajul actual al produsului poate diferi ușor în unele cazuri. Îți recomandăm să nu te bazezi doar pe informația prezentată aici, ci să citești cu atenție eticheta, atenționările și recomandările înainte de a utiliza un produs. Pentru informații suplimentare referitoare la un produs, te rugăm să ne contactezi sau să iei legătura direct cu producătorul. Conținutul din acest site este de referință, nu are scopul de a înlocui sfatul medicului, farmacistului sau a altei persoane specializate în domeniul sănătății. Nu folosi această informație pentru auto-diagnosticare sau pentru a trata o afecțiune sau boală. Contactează medicul specialist dacă ai suspiciunea că suferi de vreo afecțiune. Produsele nu a fost testate pentru utilizare de către femei însărcinate sau care alăptează. Unele ingrediente vegetale (de ex. salvia), nu sunt recomandate femeilor însărcinate. Înainte de utiliza orice produs, consultă în prealabil medicul care se ocupă de sănătatea ta.
Scrie un review