Cum să ai o casă remarcabilă de Crăciun

Sărbătorile de iarnă ne reamintesc în fiecare an să fim mai generoși, mai recunoscători pentru ceea ce avem și să petrecem timp cu cei dragi. Bonus, peisaje de poveste, dacă avem noroc de zăpadă :)

Pe de altă parte, Crăciunul aduce cu el multă agitație și oboseală: facem curățenie în casă, decorăm, căutăm cadourile perfecte, ne străduim să pregătim cele mai bune mâncăruri, mergem în vizite și primim, la rândul nostru, musafiri.

Pentru ca toate acestea să nu te copleșească, îți recomandăm să începi din timp pregătirile pentru sărbători, folosind următorul mini-ghid în 3 pași pentru o casă minunată de Crăciun

Cum să ai o casă remarcabilă de CrăciunElimină surplusul

În primul rând, scapă de obiectele pe care nu le mai folosești și care doar aglomerează casa. Poți folosi metoda KonMari sau poți lua la rând diferite camere sau colțuri din locuință, astfel încât la final să rămână doar lucrurile utile, plăcute și reprezentative pentru familia ta. Dacă dai peste obiecte sau îmbrăcăminte în stare foarte bună, le poți vinde sau dona. De asemenea, pe unele dintre ele le poți refolosi, transformându-le cu creativitate în decorațiuni inedite.

Fă curățenie

După ce ai eliminat lucrurile inutile, pregătește-te de curățenia generală. Scoate la îndemână toate soluțiile și accesoriile de curățenie, fă-ți un plan de bătaie și apoi treci la treabă. Implică pe cât posibil familia în procesul de curățenie și, eventual, transformă aceste momente într-o mini-petrecere cu muzică și voie bună.

Bazează-te pe soluțiile naturale și ecologice, care îți vor lăsa casa curată, transformând-o într-un mediu sănătos și relaxant, spre deosebire de produsele convenționale, ce lasă reziduuri periculoase.

Detergenții de curățenie universali sunt foarte practici deoarece curăță suprafețe multiple și nu e nevoie să te încurci cu zeci de produse diferite. În același timp, faci economie, deoarece poți cumpăra o cantitate mai mare. Câteva recomandări de astfel de produse:

curatenie eco friendly

Pentru suprafețele speciale (de exemplu: plite din sticlă, plite electrice, oale și tigăi, suprafețe din oțel inoxidabil, ceramică etc.), folosește Crema ecologică de la Klar, din ingrediente de origine pur vegetală și minerală, fără aditivi inutili sau nocivi pentru sănătate. În plus, agenții de spălare activi folosiți în gama KLAR sunt biodegradabili, astfel că nu afectează echilibrul ecologic.

Dacă ești adepta produselor simple, homemade, apelează la binecunoscutul bicarbonat de sodiu, combinat cu alte soluții pentru a-i spori puterea de curățare. Citește 28 de utilizări ale bicarbonatului pentru o casă curată.

Petele dificile pot fi îndepărtate ușor utilizând Soluția universală cu extract de portocale AlmaWin, care lasă lună toate suprafețele impermeabile, inclusiv metal, sticlă, ceramică, lemn, aluminiu, poliester, PVC. Scoate pete mai vechi de grăsime, gumă de mestecat și urme de cerneală și pix, uleiuri, rășini, funingine, adezivi, lipici, lac de unghii și alte pete de pe țesături și covoare.

Șterge locurile și obiectele ce necesită o îngrijire mai atentă cu dezinfectantul bio spray, Klar, care acționează rapid pentru a elimina virușii, bacteriile și ciupercile. Nu trebuie să clătești după, deci vei economisi timp prețios.

Pentru o sesiune de curățenie eco-friendly, bazează-te pe accesorii de curățenie realizate din materiale biodegradabile, care își fac treaba bine, însă nu poluează natura.

accesorii curățenie

Vezi aici un GHID COMPLET PENTRU CURĂȚENIE

Decorează

Acum că locuința ta strălucește de curățenie, a venit momentul ornamentelor!

Dacă îți plac proiectele DIY și ești dispusă să-ți scoți imaginația la joacă, iată câteva idei pentru a-ți decora casa într-o manieră eco și fără să cheltuiești prea mult:

Sfatul nr. 1: Folosește obiecte pe care le ai deja – globuri, panglici, nasturi, mărgele de la diferite bijuuri, beteală, luminițe, boluri, vase etc. sau pe care le poți procura fără bătăi de cap: conuri, crenguțe de brad, pietricele etc.

deco lumanari

Foto: pinterest.com

deco de craciun

Foto: stonegableblog.com

Cel mai simplu aranjament: umple un borcănel/ un bol transparent/ un pahar cu lumini, globuri micuțe, beteală sau conuri. Mai poți folosi bastonașe de scorțișoară și felii uscate de portocală, pentru aspect și aromă.

globuri sticla

Foto: huntedinterior.com

conuri si lumini 2

Foto: pinterest.com

Conuri si luminite

Foto: blume2000.de

Bomboanele de ciocolată sau acadelele vor arăta minunat într-un borcan din sticlă atent decorat. Pune-le la loc de cinste de masă! PS: E perfect de oferit și cadou.

borcan cu bomboane

Foto: mmehappy.com

În loc de vopsea, poți da un aspect nins conurilor de brad folosind ojă albă de unghii.

conuri

Foto: unsplash.com

Acoperă cu sclipici becurile arse pentru a le recrea ca mini-globuri.

glob sclipici

Foto: snowmancrafts.co

Transformă frigiderul într-un om de zăpadă. Cei mici se vor bucura să participe la “costruirea” sa.

frigider om de zapada

Foto: pinterest.com

Lumânările își vor găsi un suport inedit în paharele elegante de sticlă sau… deasupra lor. Pentru a simula zăpada, folosește bucățele de polistiren sau pietricele albe.

lumanare craciun

Foto: bhg.com

pahare ornamente

Foto: tuincentrumoverzicht.nl

con lumanare vas

Foto: houseofcones.com

Selectează fotografiile preferate și aranjează-le pe un perete sub formă de coroniță de Crăciun. Adaugă una sau mai multe funde, pentru efect.

coronita

Foto: countryliving.com

Atârnă la ferestre luminițele de Crăciun, pentru o priveliște feerică.

luminite la geam

Foto: snowmancrafts.co

Renunță la bradul natural și adu în casă aroma Crăciunului folosind crenguțe, accesorii și instalații creative sau chiar un brăduț la ghiveci pe care la finalul sărbătorilor să-l plantezi în pământ. Este doar un mic gest pe care-l poți face pentru a ocroti natura.

Un brad din cărți, împodobit cu globuri și luminițe, este o alternativă interesantă și ușor de realizat la bradul natural.

brad din carti

Foto: crowellphoto.com

brad din carti lumini

Foto: simplemost.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Înscrie-te la newsletterul nostru!