Uleiul de marula, o minune naturala pentru piele si par

Uleiurile vegetale sunt o adevarata comoara pentru ingrijire si frumusete datorita proprietatilor excelente de hidratare si a substantelor naturale din compozitie. Uleiurile de cocos, de argan, de jojoba sau de migdale hranesc pielea si parul, asigurandu-le nutrientii necesari pentru a fi sanatoase. In materialul de astazi iti facem cunostinta cu un alt ulei vegetal deosebit, provenit de pe continentul african: uleiul de marula. 

Origini si utilizare

Uleiul de marula se obtine prin presarea la rece a semintelor din fructele arborelui de marula, care creste in zona Africii de Sud si in Madagascar.

Foto: aurumafrica.eu

Culoarea uleiului natural de marula variaza de la o nuanta deschisa de galben pana la un auriu-maroniu, avand o aroma placuta dulceaga, de nuca. Indiferent ca se foloseste nerafinat, ca atare, sau ca ingredient in produse cosmetice, uleiul de marula se remarca prin textura usoara, absorbtia rapida in piele si hidratarea profunda.

Uleiul de marula este folosit de catre populatia africana in remediile traditionale, dar si in ritualurile de frumusete, pentru a-si proteja pielea si parul de clima aspra, uscata. In Africa de Sud, Zimbabwe si Mozambic, uleiul de marula are o traditie de utilizare inclusiv la gatit, pentru conservarea carnii, dar si la tratarea pieilor.

Ce contine uleiul de marula?

Calitatile uleiului de marula au fost confirmate de cercetarile stiintifice; acestea au aratat ca este bogat in nutrienti ce protejeaza impotriva factorilor agresivi de mediu, stimuleaza activitatea celulara, hidrateaza la nivel profund si repara pielea.

Uleiul de marula contine niveluri ridicate de antioxidanti, inclusiv vitamina C (fructele de marula au de 4 ori mai multa vitamina C decat portocalele), vitamina E, compusi fenolici, acizi grasi esentiali, flavonoizi, catehine si flavonoide. Deoarece are in compozitie o proportie mare de acizi grasi mononesaturati (in special acid oleic) si antioxidanti naturali, acest ulei este foarte stabil.

Beneficiile pentru piele

ulei de marula ce este

  • Anti-inflamator si antimicrobial, uleiul de marula ajuta la ameliorarea sau vindecarea urmelor de acnee si a cicatricelor, contribuind la refacerea pielii.
  • Se potriveste pentru toate tipurile de ten, inclusiv cel sensibil sau reactiv.
  • Imbunatateste elasticitatea pielii pentru un aspect radiant si tanar.
  • Reduce riscul de aparitie prematura a ridurilor si liniilor fine, avand un efect anti-imbatranire.
  • Vitamina E stimuleaza producerea de colagen, care creste fermitatea pielii si o tonifica.
  • Protejeaza pielea de actiunea radicalilor liberi, a poluarii si a expunerii la soare.

Bucura-te de proprietatile extraordinare ale uleiului de marula in produse cosmetice de calitate!

Iti recomandam rimelul Avril cu ulei de marulanegru sau maro, rezistent si cu o textura cremoasa. Iti va ingriji genele in mod delicat, fara sa le incarce, pe durata intregii zile.

Simte pe piele catifelarea oferita de uleiul de marula folosind fondul de ten Bio Miele Avril, care iti ofera un look sanatos si natural, fara efect de masca!

Pentru un rasfat complet, ofera-ti cadou setul Glamour, ce include mascara cu ulei de marula, eyeliner, ruj creion si oja rosie.

cosmetice ulei marula

Surse:

  • https://africanbotanics.com/pages/the-beauty-and-skin-care-benefits-of-marula-oil
  • http://www.naturallivingideas.com/benefits-of-marula-oil/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *